Moet je meteen getriggerd worden als je een kunstwerk ziet?

Kunst is groot. Kunst is gigantisch. Wat is kunst?
  • Een kunstwerk is pas goed als je ogen meteen getriggerd worden om te kijken… en dingen blijven zien.
  • Een titel is heel belangrijk.
  • Een kunstwerk moet een verhaal hebben.

Is dit zo? Of zegt men dit?

Persoonlijk vind ik dat een werk die een goede titel heeft beter overkomt en beter in je geheugen blijft hangen. En de rest vind ik heel persoonlijk! De ene vind dit werk mooi wat een ander lelijk vind en andersom. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.

Zelf word ik erg blij van gezichten in kunst. Ik houd van fotokunst. Ik ben fotografe, dus mijn hart ligt zowel bij de fotografie als bij de photo-art. Ik nodig een model uit waar ik mee aan de slag ga. En pas later achter mijn computer begint mijn beleving. Ik creëer dingen die dan ontstaan in mijn hoofd, dus ik heb niet meteen een verhaal vooraf als ik aan kunst maken begin. Is dit goed? Is dit fout? Ik denk dat dat totaal niet relevant is. Iedereen maakt wat hij/zij mooi vind. Toch?

Kunst is zo groot! GIGANTISCH!